Lazanja

Za dve osebi potrebujemo:

  • 7 palačink (jajca, moka, mleko, sol, olje)
  • 30 dag mešanega mletega mesa (50% svinjine in 50% govedine)
  • 40 dag sira
  • 2 paradižnika
  • 2 rdeči papriki
  • 1 čebula
  • origano, poper, sol,
  • olivno olje

Priprava:

Najprej pripravimo maso za palačinke ter jih spečemo. Nasekljano čebulo rahlo prepražimo na olju in dodamo začinjeno mešano mleto meso. Ko je meso že napol pripravljeno dodamo paradižnik, papriko in začimbe. Vse skupaj dobro prepražimo in po potrebi še dodamo začimbe ter odstavimo z ognja.

V pekač (najbolje, da se prilega obliki palačink) na dno položimo palačinko in dodamo tanko plast naribanega sira in mesa z zelenjavo. Nato postopek ponavljamo do konca tako, da na vrhu končamo s palačinko in sirom ter postavimo pekač v pečico na 150ºC za pol ure.

Po želji lahko po peki lazanjo prelijemo s kislo smetano.

Dober tek