Golaž

Za štiri osebe potrebujemo:

  • 300 dag govejega mesa
  • 6 velikih čebul
  • 3 dl paradižnikove mezege
  • 3 stoke česna
  • mleti poper
  • vegeta
  • 1/2 limone
  • kisla smetana
  • lovorov list
  • sladka rdeča paprika v prahu
  • 1 čajno skodelico instant polente

 Priprava:

 

Tanko narezano čebulo prepražimo in dodamo na kocke narezano govedino, nasekljan česen in rdečo sladko papriko v prahu. Zalijemo z vodo in dodamo lovorov list, malo mletega popra, vegete in paradižnikovo mezgo. Kuhamo dokler govednima ni mehka, odstavimo in ločimo meso od tekočine in čebule. Čebulo spasiramo in skupaj z mesom prevrejemo, dodamo limono ter kuhamo še par minut.

Za instant polento zavrejemo slano vodo z razmerju 3 dele vode in 1 polente. Z stalnim mešanem dodajamo polento in jo kuhamo približno dve minuti.

Poleg golaža lahko ponudimo kislo smetano.