Polpeti iz bučk

Priloga:

  • krompir
  • 1 čebula
  • majoneza
  • gorčica
  • olje
  • sol, poper

Polpeti

  • 1 veliko bučko
  • majhno čebulo (naj ne bo srebernjak)
  • 10 dag sira
  • skuta
  • 1 jajce
  • krušne drobtine
  • olivno olje
  • sol, poper

Polpeti:

Bučke naribaš in ocediš, dodaš nasekljano čebulo, posebej dobro zmešaš jajce. Dodaš jajca, skuto in sir ter na roke premešaš. Med mešanjem dodajamo toliko drobtin, da je masa dovolj gosta za izdelavo polpetov.

Naredimo tanke polpete, ki jih za najbolj zdrav način spečemo v pečici pri 180 stopinjah. Lahko pa jih pripravimo v ponvi na olivnem olju.

Priloga – Krompirjeva solata:

Skuhajte cel neolupljen krompir. Nato ga olupimo, ohladimo in narežemo. Dodamo na tanko narezano čebulo in ga zmešamo v solato. Po želji lahko dodamo še gorčico in majonezo.

 

Dober tek!