Optimizacija wordpress strani [primeri z opisi in prikazi]

Spletna optimizacija wordpress strani velja za eno izmed lažjih SEO optimizacij, zato, ker za SEO optimizacijo spletnih strani, ki slonijo na wordpress platformi, obstaja cel kup (brezplačnih) vtičnikov, ki optimizacijo spletnih strani na wordpressovi platformi, zelo poenostavijo. Hkrati pa je WordPress ena izmed najbolj uporabljanih platform, na katerih sloni največ spletnih strani, na svetu.

Spodaj je prikazana optimizacija wordpress strani s praktičnimi in dejanskimi primeri spletnih strani iz prakse, tisti, ki pa boste preučevali ali je wordpress seo optimizacija najboljučinkovita (v primerjavi z drugimi platformami), pa boste ugotovili, da se SEO optimizaciji za wordpress, po učinkovitosti, v zadnjem času, kvečjemu približuje optimizacija za shopify spletne strani.

HINT: Kaj je in kako deluje optimizacija spletnih strani, si preberite na spletni strani Seo-Praktik.si

Primeri optimizacije wordpress strani….

Prikaz optimizacije permalinkov na wordpress spletnih straneh za team building

Na dveh spletnih straneh, na katerih so predstavljeni programi za team building in, ki vsaka po svoje nastopata v panogi organizacije in izvedbe povsem različnih team building-ov (obe spletni strani pa stojita na platformi wordpress), je prikazana SEO optimizacija t.i. permalnikov.

Iz vidika SEO optimizacije je priporočljivo, da se v url naslovu wordpess spletnih strani, vedno pojavlja tudi ključna beseda, za katero je optimizirana vsebina.

Ker wordpress platforma omogoča različno nastavljanje permalinkov, si v spodnjih dveh primerih team building spletnih strani, poglejte kako naj bodo nastavljeni permalinki…

url naslov permalinki team building
Na zgornji sliki lahko v vrstici, kjer je prikazan url naslov, vidite, da je permalink nastavljen tako, da se v njem nahaja ključna beseda “team building”. Kako je SEO optimizirana vsebina na tem url naslovu, za ključno besedo “team building”, si lahko ogledate na povezavi: https://etc-adriatic.si/2017/02/22/team-building/.

Optimizacija permalinkov na wordpress spletnih straneh je enostavna. Z enim klikom v nastavitvah “settings”, poiščete “trajne povezave/permalinks” in izberete zgornji prikaz.

Za lažje razumevanje, je spodaj prikazana še ena wordpress spletna stran, ki ima prav tako trajne povezave (permalinke) nastavljene tako kot je za SEO wordpress spletne strani, ustrezno.

V spodnjem primeru, je namesto url naslova, na katerem je postavljena podstran v wordpressu, prikazana kategorija, ki ima prav tako v url naslovu, ključno besedo vezano na team building panogo in programe.

permalinki kategorija team building
Na spletni strani Trnulja, so team buildign programi predstavljeni v obliki kategorije v wordpressu. Tudi na kategoriji so url naslovi postavljeni v obliki permalinkov, ki omogočajo vključitev ključne besede (team building programi) v url naslov. SEO optimizacijo na tej wordpress spletni strani, si lahko ogledate na povezavi: https://trnulja.com/category/team-building/team-building-programi/.

Zdaj, ko veste kako naj bodo trajne povezave / permalinki, zasnovani na wordpress spletnih straneh, si s klikom na eno (ali oba url naslova), poglejte kako naj bo optimizirana vsebina na obeh url naslovih.

HINT: Podorbnosti o tem kako naj bodo napisani t.i. SEO članki na posameznih url naslovih, si preberite na povezavi.

Primer SEO optimizacije wordpress spletne trgovine za pohištvo

Zelo poznana in tudi zelo uspešna spletna trgovina Pohištvo123.si, je sicer dolga leta, slonela na “custom made platformi” in ne na wordpressu, vendar je ravno zaradi SEO optimizacije (ki je dostikrat tudi, zaradi brezplačnih SEO vtičnikov (pluginov) cenejša od SEO optimizacije spletnih strani na drugih platformah), “preklopila” na wordpress.

SEO optimizacijo na eni izmed “polic” v trgovini (rubrike/kategorije v wordpress trgovini), si lahko pogledate na tem url naslovu (in sliki spodaj): https://www.pohistvo123.si/dnevne-sobe/pocivalniki

seo optimizacija wordpress kategorija
Na sliki vidite kako je SEO optimizirana kategorija počivalnikov v spletni trgovini Pohištvo123.si. Ključna beseda počivalniki, je omenjena v naslovu kategorije, v prvem odstavku opisa kategorije in tudi v naslovu posameznih produktov (počivalnikov). Hkrati je ključna beseda “počivalniki” in njeni sinonimi (sorodna iskanja) poudarjena z odebeljenimi črkami. Za boljše razumevanje ključnih besed za SEO optimizacijo wordpress spletnih strani, si preberite Vodič za ključne besede.

Za SEO optimizacijo spletnih trgovin, ki so postavljene na WordPressu, večina uporablja vtičnik Woocommerce.

HINT: Dodatnih 5 hitrih rezerv za optimizacijo spletnih trgovin, je opisanih na povezavi.

Prime SEO oprtimizirane stran steklarskega podjetja

Gre za eno izmed bolj poznanih in tudi uspešnih steklarskih podjetij v Podravju – Steklarstvo BREG.

S svojo spletno stranjo, narejeno s pomočjo WordPress-a, uspešno konkurirajo tudi največjim na tržišču, ki za svojo promocijo uporabljajo plačljiva orodja. Njihovi “paradni konji” so:

Optimizacija spletnih strani wordpress za povečanje spletne prodaje

Večina upravljalcev, lastnikov in kreatorjev vsebin na WordPress spletnih straneh, optimizacijo wordpress strani, razume kot metodo in tehniko za povečevanje obiskanosti njihove spletne strani, a podjetniki, ki imate wordpress spletne strani, uporabite SEO optimizacijo strani tudi za to, da izboljšate svojo spletno prodajo.

Povečanje obiska vaše wordpress spletne strani, ne bo avtomatsko izboljšalo vaše spletne prodaje, če ob SEO optimizaciji, ne boste poskrbeli tudi za konverzijo povečanega obiska spletne strani v t.i. sledi (e naslove obiskovalcev, povečano število povpraševanj in zanimanj za vaše storitve, povečano število nakupov v spletni trgovini, itd…)

Praktičen primer izboljševanja prodaje preko interneta s pomočjo izboljševanja konverzije (nakupov v spletni trgovini) si poglejte na spodnjem primeru spletne trgovine Topizbira.si:

izboljšanje spletne prodaje
Ena najbolj poznanih in uspešnih spletnih trgovin, ki se ukvarja s prodajo ovitkov za telefone, topizbira.si, ima na url naslovu, kjer se je kupec že odločil za ovitek za telefon (ovitek za telefon je dodan v blagajno), pred zaključkom nakupa, možnost (follow up) nakupa darilne embalaže, možnost rezervacije nakupa brez čakanja (na začetek čakalne vrste) ali možnost nakupa garancije. Na ta način se poveča povprečna spletna prodaja ovitkov za telefone. 4 osnovne točke, preden se sploh “zaletite” v speltno prodajo, si preberite na povezavi Spletna prodaja Matija Zajšek.

Katera SEO pravila naj upošteva SEO besedilo?

Ker so ustrezno (po SEO pravilih in smernicah) spisane spletne vsebine in besedila, pogoj za dobro uvrščanje spletnih strani na prvi strani Googla, si spodaj poglejte še primer kako je SEO pisec besedil, spisal in pripravil besedilo na eni izmed spletnih strani večje in priznane blagovne znamke Abanka.

Na url naslovu https://www.abanka.si/nasveti/najemam-kredit/hitri-kredit je spisano SEO besedilo za tiste, ki se zanimajo za hitri kredit oz. takojšnje gotovinsko posojilo.

Če boste podrobno pogledali na url naslov, boste opazili, da je v naslovu besedila, ključna beseda “hitro” (in njeni sinonimi: hitri, hitra, takoj, ..) uporabljena na zelo kreativne in različne načine. Kliknite na url naslov in bodite pozorni na ključno besedo “hitri kredit” in izpeljanke besede “hitri”.

Poglejte sliko:

seo besedilo ključne besede
Že samo v naslovu članka in prvem odstavku lahko opazite rabo ključne besede “hitri”,…. na zelo kreativen način. Odlično za Abanko in uvrstitev njenega SEO besedila na prvo stran Googla.

SEO pravila, ki jih naj vklljučujejo SEO besedila, SEO pisci “trenirajo” in se učijo preko t.i. SEO tečajev, eden izmed najbolj podrobnih online SEO tečajev, pa je predstavljen na povezavi SEO optimizacija tečaj v 10 poglavjih.

Dodatno: Kaj je spletni marketing in kako ga narediti res učinkovitega

FoodFacts