Optimizacija internet strani [Prikaz primerov]

Optimizacija internet strani (SEO) je za marsikaterega podjetnika ena izmed glavnih spletnih aktivnosti, saj si, bodisi, ne more ali ne želi privoščiti plačljivega spletnega oglaševanja (npr. čez Google Ads) ali pa mu je plačljivo spletno oglaševanje čez čas postalo predrago za pridobivanje novih obiskovalcev na spletno stran.

Spodaj je prikazana optimizacija internet strani na nekaterih različnih primerih dejanskih spletnih strani, pri čemer je prikazana Google optimizacija različnih spletnih vsebin. Tako lahko, z več primeri, vidite kako SEO optimizirati različne vrste spletnih vsebin, na različnih spletnih straneh (spletnih trgovinah, blogih, lead generation spletnih straneh, itd…).

Namig: Celotna spletna optimizacija, od tega kaj je optimizacija spletnih strani, kako poteka, koliko stane optimizacija internetne strani, v čem je razlika med onsite in offsite SEO optimizacijo, je razložena na povezavi.

Optimizacija internetnih trgovin

Optimizacija internetnih trgovin je prikazana na dveh primerih in sicer na spletni trgovini Pohištvo123.si in spletni trgovini topizbira.si.

Optimizacija internetne strani pomeni tudi skrb za hitrost nalaganja spletne strani, tako na mobilnih napravah kot na namiznih računalnikih:

optimizacija internetne strani

Optimizacija internetne trgovine Pohištvo123.si

Internetna trgovina Pohištvo123.si ima na področju SEO optimizacije, odlično optimizirane naslednje spletne strani: vstopno spletno stran, kategorije izdelkov pohištva ter posamezne pohištvene produkte v svoji internetni trgovini.

Če pogledate npr. kategorijo izdelkov regali za dnevne sobe, lahko opazite, da je pri optimizaciji kategorije regalov, upoštevana raba ključne besede regali v SEO naslovu, raba ključne besede regali v meta opisu internetne strani ter tudi raba ključne besede regali v opisu posameznih regalov za dnevni prostor. Hkrati tudi celoten opis kategorije regali vključuje rabo ključne besede, na katero je optimizirana kategorija regalov, krasno pa so v opisu kategorije regalov uporabljeni tudi sinonimi za regale (stenski regali, komode, ipd,…). Kategorijo regalov za dnevne sobe v internetni trgovini Pohištvo123.si, poglejte na povezavi: https://www.pohistvo123.si/dnevne-sobe/regali

Namig: Ker se danes za internetne strani, v največji meri, uporablja WordPress, vam utegne pri optimizaciji internetnih strani, priti prav tudi prispevek Optimizacija internetnih strani WordPress – Prikaz primerov

Optimizacija internet trgovine TopIzbira.si

Internet trgovina TopIzbira.si je klasičen primer internetne trgovine v kateri se s časom znajde vedno več produktov, saj trgovina topizbira pretežno prodaja predvsem ovitke za telefon, etuiji za mobije pa se v ponudbi in ob hitrem menjavanju trendov ter prihodu vedno novih telefonov, zelo hitro menjujejo in dopolnjujejo.

Zato je eden izmed največjih izzivov optimizacije večjih internetnih trgovin, SEO optimizacija kategorij vedno večjega števila produktov v spletnih trgovinah, pri čemer je potrebno zagotoviti, da obiskovalci trgovine hitro najdejo svoje želene ovitke za telefone, hkrati pa, da se vedno bolj založena spletna trgovina, kljub vsemu, na internetu, hitro naloži.

Zato je optimizacija internetne trgovine, s časom še vedno bolj pomembna, še posebej, če se spletna trgovina odloči za svojo rast na način, da bo v trgovino dodajala nove produkte.

Internetna trgovina topizbira.si se je zato odločila v svojo ponudbo vključiti pametne ure in zapestnice, optimizacija kategorije pametnih ur pa je upoštevala njeno takojšnjo vidnost kar iz glavnega menija internetne trgovine.

Hkrati, če si ogledate kategorijo izdelkov pametnih ur v spletni trgovini, boste opazili, da je SEO optimizacija tako kot v prvem primeru, upoštevala še optimizacijo SEO naslova, optimizacijo meta opisa ter optimizacijo opisa same kategorije pametnih ur.

Da je ponudba v novo nastajajoči kategoriji pametnih ur čim bolj raznolika in bogata, so v isto kategorijo dodane tudi pametne zapestnice. Kategorija pametne ure in zapestnice topizbira.si je prikazana na povezavi.

Namig: V kolikor potrebujete informacijo o tem koliko stane optimizacija internetne strani, je cenik optimizacije spletnih strani, objavljen na povezavi.

Optimizacija internet strani za generiranje leadov (sledi)

Optimizacija internet strani, ki so prvenstveno postavljene zato, da generirajo leade (sledi) je v prvi vrsti usmerjena v povečevanje števila obiskovalcev na internetnih straneh, spletne strani pa svoje leade lahko generirajo čez različne poti.

Generiranje leadov in vedno večjega obiska spletnih obiskovalcev (zaradi učinkovite in redno izvajanje optimizacije internetnih strani), lahko poteka skozi ponujene dolvleke določenih katalogov podjetij (v zameno za oddajo e naslovov), skozi pridobivana povpraševanja, skozi nagradne igre na spletnih straneh, itd…

Spodaj so prikazani primeri internetnih strani na katerih je optimizacija internetne strani, usmerjena pretežno na generiranje leadov.

Optimizacija internetne strani Trnulja.com

Ekološko posestvo Trnulja večina Ljubljančanov (ker se posestvo Trnulja nahaja v neposredni bližni Ljubljane), že zelo dobro pozna kot eno najboljših bio restavracij v Sloveniji, nedavno nazaj pa so se pri Trnulji odločili za povečanje ponudbe ter so zraven kulinaričnih doživetij v svoji bio restavraciji ter zraven ekoloških apartmajev, začeli ponujati tudi team building programe za podjetja.

Optimizacija internetne strani Trnulja.com je zato šla v smer čimvečje izpostavitve team building programov obstoječim in novim obiskovalcem internetne strani, zato lahk (tudi iz vidika ustrezne SEO optimizacije), povezavo na team building programe ekološkega posestva Trnulja.com, opazimo kar iz vstopne strani Trnulja.com.

Hkrati so za potrebe SEO optimizacije internetne strani, po SEO pravilih, in po predhodno izdelani SEO strategiji, opisani vsi posamezni team building programi, med temi pa priporočamo, da si ogledate team building program z električno kočijo, ki sodi v sam vrh ponudbe program za podjetja posestva Trnulja.

Namig: Natanče in podrobne informacije o tem Kaj je SEO najdete na povezavi.

Optimizacija internetne strani Sanjski-Šopek.si

Mnogo internetnih strani in spletnih trgovin, poskuša na internetu zasledovati več ciljev. Po eni strani, s pomočjo optimizacije internetne strani, povečevati generiranje leadov, po drgi strani, pa tudi s pomočjo SEO optimizacije, povečevati prodajo v svoji spletni trgovini.

Tak primer in dobra praksa je tudi primer internetne strani Sanjski-Šopek.si, kjer trgovina “gostuje” na poddomeni trgovina.sanjski-sopek.si, spletne vsebine za generiranje leadov pa na domeni sanjski-sopek.si.

Glavna dejavnost internetne strani Sanjski Šopek.si je poročna dekoracija ter izdelava poročnih šopkov, ob organizaciji in dekoraciji poročnih ambientov pa je smiselno, da se je optimizacija internetne strani, usmerila tudi v optimizacijo spletne trgovine v kateri se prav tako prodajajo poročni šopki in darila za najrazličnejše priložnosti.

Kaj vse upošteva optimizacija internetne strani za spletno vsebino o poročni dekoraciji, poglejte na povezavi https://sanjski-sopek.si/dekoracija-porocne-mize/. Opazili boste, da tukaj SEO optimizacija upošteva tako optimizacijo naslova, meta opisa, same vsebine v blog zapisu o idejah dekoracije poročne mize, optimizacijo slik in optimizacijo notranjih ter zunanjih povezav iz blog zapisa o dekoraciji poročnih miz.

Optimizacija blog zapisov

Blog zapisi na internetni strani prispevajo, v kolikor so SEO ustrezno optimizirani in dejansko pisani na podlagi analize ključnih besed, k konstantnemu povečevanju obiskovalcev internetne strani, večji prepoznavnosti blagovne znamke internetne strani, hkrati pa, če ob pisanju bloga, upoštevamo tudi uporabno vrednost vsebin, k večji koristnosti obiskovalcev internetne strani.

Koristne in uporabne internetne strani pa si obiskovalci spletnih strani, bolje zapomnijo (in tudi shranijo).

Da je optimizacija internetne strani učinkovita, je ob zgornjem potrebno upoštevati, da je vrhunsko izdelana on-site optimizacija (SEO On-site), off-site optimizacija (SEO off-site), hkrati pa tudi, če SEO proračun to omogoča, tudi napredna optimizacija (t.i. advanced SEO). O tem boste več našli na povezavi: https://madwise.si/marketinske-storitve/optimizacija-spletnih-strani-seo/

Za tiste, ki vas zanima optimizacija internetne strani wordpress, priproočamo tudi spodnji video:

FoodFacts