Musaka

Sestavine:

  • 0,5 kg mletega mesa
  • 6 velikih krompirjev
  • 1 čebula
  • 1 velika vrtna buča
  • 1 strok česna

Preliv:

  • 1 kisla smetana
  • 1 sladka smetana
  • 1 jajce (lahko tudi 2)
  • 1 žlica mokre

Priprava:

Krompir olupimo in narežemo na tanke kroge. Čebulo narežemo na majhne kose in jo prepražimo, dokler ne porumeni. Nato dodamo še mleto meso. Meso popražimo na majhnem ognju, in dodamo stisnjen strok česna.

Bučo narežemo na 0,5 cm debele rezine.

Ko imamo vse pripravljeno, začnemo zlagati v namaščen pekač. Dno prekrijemo s krompirjem, dodamo buče, nato plast mesa, ponovno buče in na vrh krompir. (po želji lahko dodate še znotraj eno plast krompirja, dobro je tudi če zgornjo plast krompirja naribate).

Pečemo 30 min na 220°C nato pa prelijete z prelivom, in pečete še od 30-45 min.

Dober tek!