Katera so najboljša gnojila za hidroponiko ter njihovo doziranje

V današnji objavi, smo se odločili, da vam bomo predstavili najboljša gnojila za hidroponiko. Ker je hidroponično gojenje rastlin v velikem porastu, bo to sigurno zanimiva tema za naše bralce. Hidroponična gnojila se od drugih gnojil dokaj razlikujejo, saj so narejena prav za hranilno raztopino. Ta raztopina polna hranil, kroži po hidroponskem sistemu ter prehranjuje rastline. Pomembno je povedati, da je pri hidroponičnem gojenju rastlin Ec in pH izjemno velikega pomena. Prav zato ju moramo vedno sproti uravnavati.

najboljša gnojila za hidroponiko

Katera so najboljša gnojila za hidroponiko

V današnji objavi vam bomo predstavili štiri najboljša gnojila za hidroponiko različnih proizvajalcev. Ti proizvajalci so Hesi, Plagron, GHE ter Canna. Vsi proizvajalci so svetovno priznani saj so vsa njihova gnojila na splošno zelo kvalitetna. Gre se predvsem za dostopnost hranil v hranilni raztopini, od česar je odvisno tudi uspešno hidroponično gojenje. Spodaj bomo našteli najboljša gnojila za hidroponiko ter jih razdelili po proizvajalcih.

Canna

  • Canna Hydro Vega A+B gnojilo za hidroponiko, namenjeno fazi rasti rastlin.
  • Canna Hydro Flores A+B gnojilo namenjeno hidroponski fazi cvetenja rastlin

Hesi

  • Hesi Hydro Growth – hidroponsko gnojilo za fazo rasti rastlin.
  • Hesi Hydro Bloom – gnojilo za fazo cvetenja rastlin v hidroponiki.

GHE – General Hydroponics

  • GHE Flora Gro – vsestransko gnojilo za fazo rasti, katerega lahko uporabljamo tudi za gojenje v hidroponiki
  • GHE Flora Bloom – večnamensko gnojilo za fazo cvetenja, katero je primerno tudi za uporabo v hidroponskih sistemih

Plagron

  • Plagron Hydro A+B – to gnojilo je posebno hidroponsko gnojilo, katerega uporabljamo tako v fazi rasti, kot v fazi cvetenja. Vsebuje vsa hranila za rast ter hranila za cvetenje rastlin, kar ga uvršča med najboljša gnojila za hidroponiko.

Doziranje hidroponičnih gnojil

Naj takoj na začetku povemo da se pri dvo komponentnih gnojilih za hidroponiko najprej doda komponenta A ter nato zmešamo raztopino. Šele po temu dodajamo še komponento B ter znova dobro premešamo.

Osnovno doziranje hidroponičnih gnojil je pri vseh proizvajalcih skoraj enako. doziranje je od 1 ml do 4 ml, vendar ni pomembna le količina gnojila. Je pa vedno potrebno regulirati EC in ph. Zaradi EC-ja je potrebno količino gnojila spreminjati, da dosežemo optimalen EC. Tako smo vam predstavili najboljša gnojila za hidroponiko. (Vir)

FoodFacts