Kaj so indica semena in kje ta semena lahko kupimo

Odločili smo se, da v današnjem članku pišemo o temu, kaj so indica semena konoplje grinsot. Ker se indijska konoplja v naravi pojavlja v treh različnih tipih, bomo danes opisali enega od tipov. Ti trije tipi so Indica, Sativa in Ruderalis. Opisali bomo semena indijske konoplje tipa Indica, predvsem, ker so zelo priljubljena. Vse tri vrste se po določenih aspektih razlikujejo med sabo, te aspekte, pa vam bomo razložili v nadaljevanju članka.

Kaj so indica semena konoplje

indica semena

Kot smo že omenili, se v naravi najde tri vrste semen indijske konoplje in sicer Indica semena, Sativa semena in Ruderalis semena konoplje. Sativa konoplja je večja rastlina, s širšimi listi, in zori nekje 2 do 3 mesece ter je za cvetenje je odvisna od dolžine dneva in noči. Ruderalis konoplja je grmičasta nižja rastlina z manjšimi listi, dozori v 3 mesecih od sajenja in za cvetenje ni odvisna od dolžine dneva in noči.

Sedaj pa se bomo posvetili sorti konoplje indica ter njenim semenom. Sama Indica semena se po izgledu ne razlikujejo od njihovih sorodnikov Sativa in Ruderalis semen konoplje. Razlika pa je v sami rastlini in njenemu načinu rasti ter zorenja. Indica je srednje velika rastlina, z ožjimi listi, zori do 3 mesece in je za cvetenje odvisna od dolžine dneva in noči.

Učinek Indica konoplje je bolj sedativnega značaja in je ta učinek v angleščini zana kot Couch lock. Ta izraz se uporablja zato, ker te priklene na kauč, saj ima zelo pomirjevalen in uspavalen učinek. Torej se indica semena uporabljajo za pridelavo indica konoplje, katere značilnosti smo navedli že zgoraj.

Kje lahko kupimo semena konoplje Indica

Semena Indica konoplje najdemo v različnih sortah indijske konoplje. Tako jo najdemo v sortah Sumango, OG Kush, Northern Lights, Critical in drugih. Prav vse te in druge sorte, lahko kupimo v Seedshop Ljubljana. Prav tako kot Growshop Ljubljana, se Seedshop  Ljubljana Grinšot nahaja na naslovu Nove Fužine 49, 1000 Lubljana. Pri njih lahko kupite Indica semena, saj nudijo čez 25 sort teh semen konoplje. Pa le pogumno v Seedshop Grinšot.

FoodFacts