Juha iz bučk

Sestavine za dve osebi:

  • enaka količina bučk in krompirja
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • muškatni oreh
  • sol, poper
  • olje

 

Bučke naribamo in rahlo posolimo ter pustimo, da se odcedijo. Skuhamo cel krompir in ga olupimo.
Na olju prepražimo čebulo, dodamo česen in bučke, pokrijemo in pustimo na malem ognju približno deset minut. Nato dodamo krompir in zmiksamo (s paličnim mešalnikom). Dodamo malo vode (odvisno kako gosto želimo), sol, poper in muškatni orešček.

Če želite kislo: dodamo malo kisa in na koncu kislo smetano
Če želite sladko: dodate 1 dcl smetane za kuhanje

Za prilogo priporočamo ajdove žgance, krompirjeve svaljke ali stročji fižol z ocvirki.

Rumen stročji fižol skuhamo v slani vodi. V ponvi stopimo mast z ocvirki ter dodamo odcejen stročji fižol, ki ga na hitro popražimo in serviramo.

Dober tek!