Gojenje rastlin v kokosovih vlaknih BioBizz Coco Mix uporaba

Če smo se odločili za hidroponsko gojenje rastlin, potem je za tak način najbolje gojenje v BioBizz Coco Mix grinšot kokosovih vlaknih https://grinsot.si/growshop/proizvajalci/biobizz.html. Kokosova vlakna so idealna za hidroponsko gojenje. Naj naštejemo nekaj prednosti gojenja v kokosovih vlaknih:

  • zelo dobro zadržujejo vodoBiobizz Coco Mix
  • imajo nevtralen pH
  • nosijo v sebi ogromno hranil za rastline
  • korenine ne gnijejo v kokosovih vlaknih
  • kokosova vlakna lahko ponovno uporabimo za gojenje

Kaj je Biobizz Coco Mix

BioBizz Coco Mix je 100% organski izdelek in je narejen iz odpadnih materialov kokosove industrije. Substrat iz kokosovih vlaken nastane, ko kokosova vlakna namočimo z vodo. V tem procesu se kokosova vlakna še dodatno zmehčajo in postanejo primeren  medij za gojenje rastlin. Ko se vlakna kokosa posušijo jih raztrgamo v krajša vlakna in že imamo substrat iz kokosovih vlaken.

Biobizz Coco Mix uporaba

 

 

BioBizz Coco Mix je zelo primeren medij za gojenje rastlin v hidroponiki. Odlično zamenja kameno volno in ima tudi boljše lastnosti. Pomembno je povedati, da kokosov substrat lahko zalivamo z vsemi gnojili ter dodatki. Je zelo zračen, kar omogoča, da je okrog korenin tudi zrak in le te ne gnijejo. Zalivamo ga in gnojimo enako kot ostale substrate.

Vas zanima kateri gel se priporoča za ukoreninjenje podtaknjencev?

BioBizz Coco Mix uporaba

Coco Mix lahko uporabljamo kot samostojni medij za gojenje rastlin, lahko ga pa tudi dodajamo drugim substratom. Lep primer je mešanje BioBizz Coco Mix z BioBizz All mix, z namenom bogatenja All Mix subtrata. Prav zato tega substrata po uporabi ne zavržemo, saj ga lahko uporabljamo ponovno. Kot smo že omenili, ga lahko uporabljamo z vsemi gnojili, vendar proizvajalec BioBizz svetuje uporabo z njegovimi izdelki. Tako svetujejo uporabo z Root Juice, Bio Bloom, Top Max in Bio Heaven. Za odličen donos ter bujne rastline je BioBizz Coco Mix prava izbira.
Hidroponsko gojenje je v zadnjem času zelo v porastu. Vendar pozorno, saj kokosova vlakna niso primerna za aeroponično gojenje rastlin.
Velikost pakiranja: 50 l
Vredn

FoodFacts