Alergije na jajca in poživila

ALERGIJE NA JAJCA IN POŽIVILA

Jajca pri otrocih zasedajo drugo mesto na listi živil, ki najpogosteje povzročajo alergije. Alergije povzročajo beljakovine prisotne v jajcih (ovalbumin, ovomukoid,…). Simptomi so dušenje, slabost, bruhanje, srbeči izpuščaji na koži, nosni izcedek,…

Kava lahko tudi povzroča alergije. Simptomi so dušenje, srbeči izpuščaji na koži, prebavne težave in otekline v žrelu, ki se pojavijo po nekaj urah po zaužitju.Pivo vsebuje histamin, čeprav v majnih količinah. Osebam, ki imajo dermatitis se s prenehanjem pitja piva stanje izboljša.

Ljudje, ki so alergični na vino se pritožujejo že po dveh kozarcih nad slabostjo, glavobolom, vrtoglavico in drisko. Pogosteje se ljudje pritožujejo pri pitju rdečega kot belega vina, saj rdeče vino vsebuje več histamina. Rdeče vino lahko tudi povzroči otekline na obrazu, dušenje, srbečo kožo in prebavne motnje.